Ако наистина мислите, че българите сме най-мързеливите същеста на планетата, то много се лъжете. Можем да докажем това на база на данни от различни организации.

Например, само в Кувейт, Ирак, Американска Самоа и Саудитска Арабия повече от 50 % от населението не спортува достатъчно.

Първо място оглавява Кувейт – страната с най–голям проблем с физическата активност – 67% от населението не спортува.

Второто място по физическа неактивност си делят нашата западна съседка Сърбия и екзотичната страна Аржентина – с цели 68,3% неактивно население.

Трети остават Великобритания с 63% физически неактивно население и Обединените Арабски Емирства с 62,5% физическа неактивност.

На четвъртото място в нашата класация нареждаме Бразилия с почти половина физически неактивно население – 47% от бразилците не са достатъчно активни.

Петото място може да се подели между четири държави – Филипините и САЩ– 40%, Сингапур – 37% и Индия – 34% неактивно население.

От другата страна на бариерата, можем да потвърдим, че най-активните нации в света  са Уганда, където само 5% от населението не се движи достатъчно. Още, Мозамбик с малко над 5% недостатъчно активно население, Мианмар с около 10% и Китай с 14%.

Оказва се, че хората в по-бедните страни се движат два пъти повече от тези в по-богатите страни.

В изследваните нефизически активни държави, почти една трета от населението се счита за абсолютно физически неактивно или по-просто казано „мързеливи“. Факт е обаче, че жените са по-неактивни от мъжете в тези страни. Затова, момичета и момчета, ставайте и започвайте да тичате!