Всяко едно създание на нашия свят е било във връзка с друго създание, затова на всеки се е случвало да се скара с половинката си. Конфликтите са нещо нормално, през което преминава всяка една връзка между двама души. Изключително важно е да знаем, че не трябва да спорим с половинката си и да се борим за победа. Двама души са заедно, за да се допълват и да правят взаимни компромиси, а не да се надпреварват с правотата си в спор. Следват няколко съвета какво точно да не казвате, когато си изпусните нервите пред половинката. 

  • Не намесвайте роднините в споровете – във връзката между двама души не трябва да присъствва меннието на трети лица. Затова, справете се с проблема и спрете спор сами.
  • Не си повишавайте тон – водете нормален разговор между двама интелигентни хора. Представете си, че се опитвате да спечелите сделка с Вашите бизнес партньори. Не е необходимо да Ви слуша целия квартал – важното е накрая да се разберете правилно и да постигнете консенсус.
  • Не вадете стари факти от миналото или случки с предишни партньори. Това само влошава  ситуацията.
  • И най-важното във всеки един спор е НИКОГА НЕ СТИГАЙТЕ ДО ФИЗИЧЕСКА САМОРАЗПРАВА! Каквито и да са обстоятелствата и каквата и да е кавгата, НИКОГА не си позволявайте да прекрачите границата! Физическата саморазправа еабсолютно забранена!