По принцип, нe е лесно всеки ден да мислиш за прехраната на семейството и да се чудиш какво да сложих на масата за вечеря. 

Ако прибавим към това и поне едно дете, което иска внимание, бързо наближаващо време за лягане и изгладнял съпруг – нещата стават още по-забавни.

Преди да зачеркнете идеята за нещо приготвено вкъщи и да се обадите, за да си поръчате пица, прочетете нашите хитри трикове, които със сигурност ще улеснят поне малко готвенето Ви и то вече няма да поглъща толкова много от времето Ви.

Започваме с един хитър трик за приготвяне на любимата ни паста.

Накиснете пастата преди да я сготвите и така тя ще бъде готова само за 60 секунди! Може да Ви звучи странно, но наистина работи. Просто накиснете спагетите в съд с вода за няколко часа или за цялата нощ и на следващия ден ще може да ги сготвите във вряща вода само за 60 секунди. Можете и просто да изсипете горещ сос върху тях.

Сгответе по-бързо зеленчуците с газирана вода

Използвайте газирана, а не обикновена вода, когато приготвяте зеленчуци. Бикарбонатът в газираната вода разгражда целулозата в зеленчуците и така процесът им на приготвяне отнема по-малко време. Газираната вода ще направи зеленчуците и по-меки, а цветовете им ще се запазят по-ярки.

Обелете картофите лесно и бързо 

Сложете картофите във вряща вода за около 30 секунди. След това ги сложете в купа със студена вода. След още 30 секунди ще можете да обелите картофите с ръце, без да използвате никакви други уреди. Друг трик е – да сложите картофите в солена вода за около 15-20 минути.

Нарежете месото по-лесно

Ако искате да нарежете пържолите на перфкетни филийки, замразете месото и така ще успеете да го сготвите по-лесно и бързо.

Карамелизирайте лука по-бързо и лесно

Добавете между половин и една лъжичка сода за хляб към лука след като започне да покафенява. Така лукът няма да загори, а ще се карамелизира по страхотен начин.