Не е задължително изцяло да премахнете от менюто си храните, съдържащи захар, за да можете да живеете по здравословен начин. Захарта е полезно вещество, от което тялото ни има нужда, за да бъде здраво. Просто трябва да  консумирате захарните изделия умерено.

Това се доказва и от скорошно проучване за потреблението на шоколада. Екип от изследователи оценява повече от половин милион възрастни и установява, че при тези, които хапват до три шоколада месец, рискът от сърдечна недостатъчност намалява с 23%, в сравнение с риска при тези, които не консумират никакъв шоколад.

Въпреки това, приемането на прекалено много шоколади може да доведе до 17% увеличен риск от сърдечна недостатъчност, поради което е важно да не прекалявате, пише The Telegraph. „Шоколадът е важен хранителен източник на флавоноиди, които са свързани с намаляване на възпалението и повишаване на добрия холестерол“, обясняват учените. Консумирането на флавоноиди увеличава притока на кръв и подобрява кръвообращението.

Все пак шоколадът може да има високи нива на наситени мазнини, затова най-добре е да се хапва черен шоколад.  Само истинският шоколад е толкова полезен. Той съдържа големи количества какао. Той е известен още като черен, натурален или диетичен шоколад.Хапвайте си шоколад, но в умерени количества!